Ismét ajándékot kaptunk – Kismedve bejelentése az ÜZENT ÉRTED A TENGER sorozathoz – az áldozatok emlékére, a cserkész, valamint a tanuló ifjúságunk számára, barkácsoló papáknak, nagypapáknak, neked kedves OLVASÓNK – internetes elérhetőséggel, 24 részben karácsonyra…!

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség – Csémi Szilárd, ügyvezető elnök (2021. november 30.)

Sok szeretettel köszöntök mindenkit! A blokk Poór József cserkésztestvér munkásságának következő szeletét fogja bemutatni.

Cserkésztestvérünk tavaly meglepett bennünket az Örök Tavasztenger meseregénnyel, s ebben az évben a Kis Merész történetével. Az ÜZENT ÉRTED A TENGER több mint harminc évvel ezelőtt jelent meg először. Azóta az akkori generáció már megmosolygások nélkül vágyhatja, s szabadon meg is járhatja a tengereket, sokan az óceánokra is eljutottak.

A sorozat első olvasói már anyukák és apukák is talán, s bizalommal nyújthatják át gyermekeiknek ezt az ÜZENETET…, mely a szerzőt is kivitte a vizekre, s aki azóta is vallja, annál nagyobb az otthon varázsa:

A Duna vadregényeséggel csábít, titkos csábítással a tenger, rejtelmességgel az óceán, de a szívem csücske az a mátyusföldi patak, ahonnét azokat vágytam valamikor. Liget, néhány barát. Egy kis világ. Mára de nagy lett már!

Kedves blog-látogató, fogadd az Üzenetet… akkora bizalommal, mint amilyen szeretettel szánta az olvasóinak a ZsuGa kormányosa. Lelkes felajálását, a sorozat korunkhoz való időszerűsítését ezúton is köszönjük.

A z első három rész elérhetősge:

ÜZENT ÉRTED A TENGER – 1. – 3. rész

Csémi Szilárd – Kismedve, cserkésztiszt, ügyvezető elnök, Dunaszerdahely, 2021. november 30.

Közzétéve: poorjozsef

Mátyusföld legnagyobb falujában, Nagyfödémesen élő író, vízicserkész Rétéről származik. Érettségije után nem jutott be tengerészeti szakintézetbe... Bővebben a honlap felső menüjében a Szerző feliratra kattintva olvashat. Megnyithatja még akár a következő hivatkozást bemásolva a böngészőbe: https://poorjozsef.wordpress.com/about/

One thought on “Ismét ajándékot kaptunk – Kismedve bejelentése az ÜZENT ÉRTED A TENGER sorozathoz – az áldozatok emlékére, a cserkész, valamint a tanuló ifjúságunk számára, barkácsoló papáknak, nagypapáknak, neked kedves OLVASÓNK – internetes elérhetőséggel, 24 részben karácsonyra…!

  1. El vagyok ragadtatva. Gyereknyelven fantasztikusan érdekfeszítően ismerteted a hajó részeit. Az a gyerek aki elolvassa biztos vagyok benne, hogy kedvet kap a vitorlázáshoz.
    Köszönöm az élményt: Oszkár

    Kedvelés

Hozzászólás

Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el